Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας.

Το Δημοτικό Παρατηρητήριο Πολιτών, είναι ένας ανοιχτός, αυτό-οργανωμένος και αυτό-διαχειριζόμενος χώρος.
Αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για την προώθηση του ελέγχου από τους πολίτες. Συγκεκριμένα, βελτιώνει τον έλεγχο από τη βάση, δηλαδή από τους ίδιους τους πολίτες, ιδίως σε θέματα που αφορούν στον προϋπολογισμό και στο χρέος.
Είναι μια μόνιμη οντότητα, μια ομάδα ελεγχόμενη από τους πολίτες και προς όφελος αυτών, η οποία επιτρέπει τη δημόσια διάδραση με τη διοίκηση και προωθεί τη συμμετοχή των πολιτών, με σκοπό την άσκηση ελέγχου στο δημόσιο χρήμα της τοπικής διοίκησης.

Στα Παρατηρητήρια συμμετέχουν (στα καταστατικά τους) μόνο πολίτες και όχι κόμματα ή δημοτικές παρατάξεις.

 

 

 

Καλέστε τους φίλους σας  να πρωτοστατήσουν στη Δημιουργία ΔΠΠ στους δήμους που κατοικούν, γιατί πρόκειται για ένα θεσμό, που όπως ανέπτυξε στην προηγούμενη συνάντηση (ΟΚΤ. 2014) η  Jeza Goudiz από τα ΔΠΠ στην Ισπανία, αφενός συσπειρώνει τους πολίτες ανεξάρτητα από  ιδεολογίες και κόμματα και αφετέρου λειτουργεί με άμεση δημοκρατία.

Δ.Π. Πολιτών στην ΕΡΤopen  09.01.2015

 Εκπομπή της δημοσιογράφου Μαρίας Ρεμπούτσικαστην  ΕΡΤ-OPEN για τα Δημοτικά Παρατηρητήρια Πολιτών. Στην εκπομπή εκτός από τον Θοδωρή Μαρινέλη και τον  Μάκη Σταύρου πήρε μέρος και ο Γιώργος Παπαδόπουλος από το Δημοτικό Παρατηρητήριο της Καρδίτσας.  

Συνέντευξη του Μάκη Σταύρου  και του Θοδωρή Μαρινέλη στην ΕΡΤ-OPEN για τα δημοτικά παρατηρητήρια.

Δείτε το σχετικό video

Local Citizen Audit - OCM Project